Radiofrekvencija lica

Radiofrekvencija lica je kontrolirano dubinsko zagrijavanje kože elektrodom koje dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, cirkulacije, povećanja mišicnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena.

Rezultati radiofrekvencije lica:

Tretman radiofrekvencije lica se koristi za brzo i bezbolno pomlađivanje kože, a učinak je zatezanje opuštene kože, uklanjanje sivila i umora, smanjivanje bora te regeneracija tkiva i kože. Radiofrekvencijom se može utjecati i na smanjenje podbratka, podizanje očnih kapaka i smanjenje jastučića ispod očiju.

Kako djeluje radiofrekvencija?

Radiofrekvencija zagrijava kožu na površini i u dubokom sloju, mijenjajući strukturu kolagena. Kontrolirano zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu, dubljem sloju kože, do određene temperature 40 – 45 stupnjeva, dovodi do njihove kontrakcije. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, a time se stimulira produkcija kolagena i odmah vidljivo zateže koža. Tako koža sama počinje stvarati novi, mladi kolagen, obnavljajući samu sebe.

Dakle, radiofrekvencija djeluje tako da visokofrekventni radiovalovi zagrijavaju molekule vode u tkivu. Stvorenom energijom stimuliraju se fibroblasti na proizvodnju novih molekula kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Potiče se drenaža tekućine u tkivu te lice postaje svježije i blistavije.

Koliko tretmana treba napraviti i koliko često treba ponavljati tretmane?

Rezultati radiofrekvencije se vide odmah nakon tretmana tako da se tretman može raditi zbog blic efekta koji traje 5-7 dana, a ukoliko se tretmani rade kontinuirano 1x tjedno kroz 6 tjedana rezultati su postojani i vidljivi od 6 – 12 mjeseci.

Kontraindikacije:

Radiofrekventna struja se godinama koristi u kozmetičkoj industriji i dokazano je sigurna i bez negativnih posljedica na organizam.

Kako izgleda tretman radiofrekvancije?

Prije prvog tretmana radi se pregled i dijagnostika kože. Uz pregled kože određuje se i broj tretmana potrebnih za postizanje očekivanih rezultata. Nakon što se odredi tip i ustanovi stanje kože kozmetičar odabire preparate koje će koristiti tijekom tretmana i kreće se sa pripremom kože.

Uklanja se šminka i nečistoća sa kože lica te se radi piling kože odnosno otklanjanje mrtvih stanica. Na područje koje se tretira nanosi se dermatkozmetološki preparat sa dvije vrste molekula hijaluronske kiseline. Elektrodom za radiofrekvenciju rade se lagani kružni pokreti sa jačim pritiskom pri povlačenju kože lica prema gore.

Tretman je izuzetno ugodan i bezbolan. Može se raditi cijelo lice, vrat i dekolte ili pojedina područja na kojima je naglašen problem opuštenosti kože i dubljih bora.

Cjenik

Naručite se na tretman