Čišćenje lica

Zašto je potrebno redovito čistiti kožu?

Uslijed različitih uzroka dolazi do pojačanog rada žlijezda lojnica i proizvodnje velike količine sebuma koji se taloži u folikulu dlake koji je ujedno i izvodni kanal te žlijezde.

Na vrhu tog kanala nalazi se otvor (pora) na kojeg se talože naslage mrtvih stanica kože i zatvaraju izlaz pore. Sebum se unutar pore stvrdnjava i na vrhu dobiva crni čep zbog prisutnosti nečistoća iz zraka (prašina, smog, dim cigarete) iz zraka te takav oblik akni nazivamo otvoreni komedon.

Postoji i zatvoreni tip komedona kada sebum nema kontakta s kisikom i pora je potpuno zatvorena, a sebum se skuplja ispod epidermalnog sloja. Razvoj bakterija je veći gdje je veća prisutnost sebuma jer se bakterije njime hrane ,a njihovi nus produkti dodatno iritiraju žlijezdu lojnicu, dovode do bubrenja i pucanja izlaznog kanala te proširenja upale na okolno tkivo.

Čišćenjem lica oslobađamo pore od viška izlučenog sebuma te smirujemo upaljene komedone. Kod problematične kože vrlo su bitna redovita čišćenja jer jednom saniranu upalu držimo pod kontrolom i ne dozvoljavamo da se izvodni kanali ponovo začepe. Tako koži omogućavamo normalnu opskrbu hranjivim tvarima, potičemo drenažu toksina iz kože te reguliramo njene prirodne funkcije.

Nikako se ne preporučuje samostalno istiskivanje mitesera i akni, jer se vrlo lako proširi upala i mogu nastati neugodne kraste i ožiljci.

Tretman čišćenja lica thalgo ibeauty aparatom

Ovaj ekspresan i vrlo učinkovit tretman idealno je rješenje za postizanje dubinskog pročišćavanja i rebalansa kože lica. Precizno osmišljena kombinacija cinka i salicilne kiseline specijalno razvijene da rade u sinergiji sa IBeauty zvučnom vibracijskom špatulom i sekvencijalnim ultrazvukom.
Koža lica izgleda zdravija, svjetlija i vidno očišćena od nečistoća već nakon prvog tretmana.

Nakon dijagnostike lica i utvrđivanja tipa i stanja kože tretman započinjemo skidanjem šminke i tonificiranjem kože te radimo eksfolijaciju odnosno uklanjanje odumrlih stanica kože lica s vibracijskom špatulom koja ujedno izvlači nečistoće iz pora (nakupljeni sebum i ostatke šminke). Nakon toga slijedi dubinsko pročišćavanje – drenaža sa sekvencijalnim ultrazvukom koja radi detox kože i potkožja, uklanja nečistoće u dubini kože i umanjuje upalne procese te omekšava kožu i priprema ju za istiskivanje mitesera. Ponavljamo postupak pročišćavanja s vibracijskom špatulom s naglaskom na istiskivanje nakupljenog sebuma. Kožu dezinficiramo i završavamo sa serumom i kremom prikladnom za tip i stanje kože.

Cijena tretmana – 200,00kn
Kura od 6 tretmana – 1000,00kn

Tretman čišćenja lica – thalgo ritual

Ovaj ručni ritual  je namijenjen onima koji žele kompletan tretman koji pročišćava kožu, smanjuje pore, regulira lučenje sebuma i umanjuje upalne procese na koži, a žele uživati u opuštajućoj masaži lica.

Nakon dijagnostike lica i utvrđivanja tipa i stanja kože ritual započinjemo skidanjem šminke i tonificiranjem kože, nastavljamo s eksfolijacijom odnosno uklanjanjem odumrlih stanica kože lica s pilingom koji sadrži enzime papaje, dijatomejsku zemlju, puder ljuske badema i kristale morske soli. Nakon što smo kožu očistili i pripremili ju za bolje dubinsko upijanje sastojaka radimo nježnu masažu lica, vrata i dekoltea oligo kremom koja je osmišljena upravo za masažu masne i mješovite kože jer ima izuzetno laganu teksturu koja ne začepljuje pore, jača zaštitni sloj epiderme i štiti kožu od dehidracije. Slijedi nanošenje seruma koji rehidrira, remineralizira i smiruje kožu te pročišćava kožu i regulira lučenje žlijezda lojnica. Djelovanje seruma se pojačava nanošenjem maske koja također umiruje kožu, regulira lučenje sebuma i sužava pore. Ritual završavamo tonificiranjem i kremom za tip i stanje kože.

Koža lica je vidno hidratizirana, pročišćena, svježija i zdravijeg izgleda.

Koliko je tretmana potrebno napraviti?

Rezultati čišćenja lica vide se nakon prvog tretmana, a za dugotrajne rezultate potrebno je napraviti 5 do 6 tretmana s razmacima od 1 do 2 tjedna ovisno o stanju i problemu kože. Program pročišćavanja najbolje je individualno dogovoriti s terapeutom za lice nakon detaljne dijagnostike tipa i stanja kože te utvrđivanja kućne njege kože i navika klijenata.

 

Cjenik

Naručite se na tretman