Uklanjanje dlačica

IPL – (eng.Intense Pulsed Light) Intenzivno pulsirajuće svjetlo je inovativna, pouzdana i sigurna metoda za uklanjanje neželjenih dlačica sa lica i tijela. Dokazano je učinkovita i nudi dugotrajne rezultate.

IPL EPILACIJA  je način trajnog uklanjanja dlačica putem intenzivno pulsirajućeg svjetla odnosno svjetlosnih pulseva (fotoepilacija) kojima je cilj melanin u folikulu dlačice ili hemoglobin u krvi kod svjetlih dlačica.

Melanin apsorbira svjetlo koje pretvara u toplinu i uništava korijen dlačice te sprječava novi rast, taj proces nazivamo termoliza. Samo dlačice koje su anagenoj fazi rasta (aktivnoj fazi rasta) odnosno koje su spojene sa korijenom biti će uništene. Budući da dlačice prolaze različite faze rasta tretmani se trebaju ponavljati više puta. Cilj je što više dlačica uloviti u toj fazi da bi tretman bio efikasniji.

Koliko je potrebno tretmana i kako često se ponavljaju?

Broj tretmana ovisi o debljini dlačica, boji kože i boji dlačica, načinu tretiranja do sada te o njihovoj otpornosti. Mora se uzeti u obzir i zona koja se tretira jer smo sa iskustvom primjetili da se dlačice iznad usnice bez obzira što su tanje i rijeđe trebaju više puta tretirati za razliku od dlačica na pazuhu ili bikini zoni. Svaka zona na licu i tijelu je drugačija i dolasci i broj tretmana se tome trebaju prilagoditi.

Broj tretmana varira od 4 do 8 dolazaka, ovisno o rastu dlačica te ih je potrebno ponavljati u razmacima od 4 do 6 tjedana. Za dugotrajne rezultate je iznimno bitna redovitost između tretmana, a kvalitetno odrađena prva dva tretmana su najbitnija u procesu.

Već nakon prvog tretmana se primjećuje znatno smanjenje rasta dlačica te one dlačice koje izrastu budu mekše i tanje.

Mogu li se trajno ukloniti dlačice sa ipl aparatom?

Dlaka u tijelu je jedan od najotpornijih dijelova organizma, te ima vrlo veliku moć regeneracije. Nakon što obavimo potreban broj tretmana, dlačice više ne rastu. No zbog velike sposobnosti regeneracije dlačice se nakon nekoliko mjeseci počinju pojavljivati, ali u jako malom broju i jako tanke. Da bismo spriječili njihovu obnovu trebamo ponoviti tretman na dijelovima gdje su pojavile.

Svaki slijedeći tretman obavlja se s većim razmakom, jer je sposobnost dlake za regeneracijom sve manja. Razmak se sve više produljuje (npr. prvo ponavljanje ide nakon 6-10 mjeseci, slijedeće nakon 12-18 mjeseci itd.), dlačice sve rjeđe izlaze, te možemo iz iskustva reći da potpuno prestaju rasti nakon određenog vremena. Tijek tretmana drugačiji je kod svake osobe i zone, jer ima puno različitih faktora koji utječu na to.

Kako se pripremiti za tretman fotoepilacije?

  • Izbjegavati sunčanje u solariju te izlaganje suncu tjedan dana prije tretmana ( što je koža tamnija rezultat će biti slabiji)
  • Prestati konzumirati proizvode koji utječu na pigment kože (betakaroten i proizvodi za samotamnjenje)
  • Ne izbjeljivati dlačice
  • Prestati koristiti druge metode uklanjanja dlačica (aparatić za depilaciju, vosak, kreme za depilaciju, elektroepilacija, pinceta…)

 

Tamne dlačice se po potrebi skraćuju neposredno prije tretmana ili ih se obrije dva do tri dana prije tretmana, a svijetle dlačice prije dolaska nije potrebno skraćivati ili brijati.

Vremensko trajanje i tijek tretmana:

Duljina trajanja tretmana je relativno kratka i varira od tretmana do tretmana i zone koje se tretira. Tretman epilacije pazuha traje cca.5 minuta, dok je za bikini zonu potrebno odvojiti 10 -15 minuta.

Neposredno prije tretmana je moguće ohladiti zonu sa ledom ili staviti anestetsku kremu na  kako bi se smanjio osjećaj peckanja tijekom tretmana. Nanosi se gel i prislanja se aplikator koji emitira intenzivnu pulsnu svjetlost te uništava korijen dlake.

Koje se zone smiju tretirati?

Intenzivno pulsirajuće svjetlo se primjenjuje na bilo kojem dijelu tijela.
Najpopularnija područja tretmana kod žena su pazusi, bikini područje, noge, gornje usne i brada. Kod muškaraca, popularna područja za tretman su leđa, abdomen, prsa i ramena, kao i vrat i lice.

Je li IPL uklanjanje dlačica siguran tretman?

Tretmani epilacije nisu opasni ukoliko se rade kvalitetnim i provjerenim uređajem. Vrhunski uređaji koji su stabilni, te imaju ugrađene kvalitetne filtere propuštaju samo čistu (bijelu svjetlost), koja je eliminirana od ultraljubičastog i infracrvenog zračenja. Zbog toga je primjena fotoepilacije ujedno i fototerapija koja dokazano nema negativnog učinka na kožu. Tretman se može raditi i tokom ljetnog perioda, ali samo uz profesionalnu i kvalitetnu procjenu specijaliziranog EFB beaute stručnjaka.

EFB ADENA aparat

Adena je uređaj nove generacije progresivne i dugotrajne epilacije, te predstavlja tehnologiju koja je sigurna za korisnika. Uređaj Adena zasigurno će pronaći svoje korisnike kojima će olakšati život tako što će im omogućiti život bez stalnog brijanja i depiliranja.

IPL fotoepilacija, s obzirom da se radi o modernijoj tehnologiji, omogućava tretman za većinu tipova kože i različitih boja dlačica. Efikasno tretiranje većine boja kože, isto kao i sve vrste dlake, od najtanje do najdeblje.

Eurofeedback Beaute (EFB) je društvo osnovano 1989. godine i specijalizirano za projektiranje i proizvodnju proizvoda u zrakoplovnoj industriji. Tvrtka je kasnije proširila svoje poslovanje na medicinsku i estetsku djelatnost. EFB je francuski proizvođač IPL uređaja koji je u svijetu poznat po vlastitim tehnološkim rješenjima koja ga čine jedinstvenim proizvođačem u svijetu. Tvrtka je certificirana ISO standardima kvalitete: ISO 9001 i ISO 13585. EFB ima ključnu ulogu u dizajnu i proizvodnji pulsirajućeg svjetla (IPL).

U više od 80 zemalja svijeta, EFB je registrirao jedinstvenih 17 patenata u proizvodnji uređaja za dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica. Jedan od takvih patenata je i dugotrajno uklanjanje neželjenih sijedih, svijetlih i crvenih dlačica koje su do danas bile veliki izazov za kozmetičare u svijetu. EFB IPL tehnologija je koncentracija visoke tehnologije koju izvozi u više od 20 zemalja širom svijeta.

Cjenik

 

Naručite se na tretman