Masaže tijela

Masaža je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina liječenja te obuhvaća niz različitih tehnika koje se baziraju na pritiskanju, lupkanju, istezanju i glađenju mišića i vezivnog tkiva različitim intenzitetom.

Masaža snažno djeluje na zdravlje i raspoloženje, posebice ako se prakticira redovito. Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja.

Preporučuje se kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolja, depresije, stresa, anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod ograničene gibljivosti zgloba, mišićnih atrofija, upale tetiva, mišićnih istegnuća i iščašenja. Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom, grčeva, edema zglobova, teških nogu, te ublažava sve vrste reumatskih tegoba.

Masaža opušta anksiozne, nervozne osobe, osobe sklone stresu, pomaže pri smanjenju naslaga masnoća, te da se osjećamo jači i čvršći.

Masaža pomaže i kod mršavljenja. Ona potiče cirkulaciju i probavu, ubrzava izlučivanje toksina, stimulira metabolizam i limfni sustav, potiče bolje držanje, jača volju i odlično djeluje na kožu. Anticelulitna masaža učvršćuje tonus kože, pospješuje cirkulaciju i ubrzava gubitak masnih stanica na kritičnim mjestima.

 

Učinci masaže:

 • poboljšava elastičnost i regeneraciju kože
 • opušta mišiće
 • usporava i produbljuje disanje
 • potiče probavu
 • ubrzava metabolizam
 • pospješuje izbacivanje štetnih materijala iz organizma

 

Kontraindikacije:

Masažu se ne smije primjenjivati kod sljedećih stanja ili bolesti:

 • povećane tjelesne temperature tijela ( iznad 37,5 stupnjeva C)
 • prilikom akutnih upalnih procesa
 • gnojnih procesa i inficiranih rana
 • svih vrsta opekotina na koži prouzrokovanim različitim kemijskim ili fizičkim agensima (sunce, ultraljubičasto zračenje)
 • upala vena i limfnih puteva, varikoznog sindroma
 • malignih procesa

Prikladna je za sve uzraste. Da bi se postigao željeni učinak nije potrebno masirati cijelo tijelo.

Parcijalna masaža

Parcijalna masaža je masaža pojedinih dijelova tijela npr. leđa, noge, ruke, stopala, glava. Izvodi se na zahtjev klijenta koji želi da mu se masira određeni dio tijela u trajanju od 30 minuta.

Mediteranska masaža

Mediteranska masaža je opuštajuća masaža s naglašenim jačim pokretima zagrijavanja i razbijanja nakupina mliječne kiseline u vratnom i ramenom području. Terapeut naizmjenično koristi relaksacijske pokrete koji zagrijavaju i opuštaju tkivo i čvršće, duboke, energičnije pokrete za razbijanje miogeloza u trajanju od 45 minuta. Idealna masaža za one koji trebaju relaksaciju i bijeg od svakodnevnice te imaju problema s napetosti i bolovima u gornjem dijelu tijela.

Relax masaža

Relax masaža je opuštajuća, drenažna masaža za poticanje cirkulacije i duboke relaksacije. Terapeut koristi ugodne spore i duboke, relaksirajuće pokrete u trajanju od 60 minuta. Idealna masaža za izgubiti pojam o vremenu i stresu koji je svakodnevno prisutan.

Holistična masaža

Holistična masaža je masaža koju prilagođavamo stanju i potrebama vašeg tijela u kojoj terapeut kombinira sve tehnike koje zna. Koriste se spori, duboki pokreti za relaksaciju, energični i čvrsti pokreti za razbijanje miogeloza i poticanje cirkulacije u mišićima, pokreti istezanja ruku, šaka, nogu, stopala te vrata za opuštanje i bolju pokretljivost tih dijelova tijela u trajanju od 90 minuta. Idealna masaža za one koji žele apsolutnu i najkompletniju individualnu terapiju prilagođenu stanju tijela.

Cjenik

Naručite se na tretman