Geliranje noktiju

Geliranje noktiju je postupak učvršćivanja prirodnih noktiju dodanim materijalima.

Geliranje noktiju predstavlja odlično rješenje kada se poželi imati duže nokte ili su nokti tanki i krhki te ometaju pri svakodnevnim aktivnostima jer gel podebljava i učvršćuje ploču nokta.

Najveći problemi s geliranim noktima nastaju kada se gel ne održava mjesečnim posjetima salonu jer i on ima rok trajanja. Naime, kada je gel na noktu dulje od 5 tjedana, on se počinje odvajati od nokta, a u prostor između ulazi voda koja pogoduje razvoju bakterija. Što je dulje gel na noktima (nakon prva 4 tjedna), to nokti više propadaju, a na kraju dolazi do savitljivih, tankih i krhkih noktiju koji nisu prezentabilni.

Za lijepe i uredne nokte potrebno posjećivati salon svakih 4-5 tjedana jer će nokti izrasti, a razlika će se itekako primjećivati te će postati osjetljiviji na udarce.

Ako nokte ne održavate, ne popunjavate već izrasli gel ili ga uopće ne skidate, možete se dovesti do velikih problema pa čak i gljivica na noktima.

Prije stavljanja gela na nokte, treba se paziti jesu li vam zdravi. Ako su nokti krhki, prozirni i listaju se nije preporučljivo ponavljati geliranje dok se nokti ne oporave. Zdrava ploča nokta je preduvjet za kvalitetu i dugotrajnost gela.

Nokti se mogu produživati na dva načina, s tipsama ili šablonom. Tipse su produžetci koji imitiraju vrh nokta napravljeni od tanke plastike na koje se nanosi gel, a šablone se umeću ispod prirodnog nokta te se na njih nanosi gel, kada se gel polimerizira šablone se uklanjaju i oblikuje se vrh nokta.

Geliranje noktiju uključuje pregled noktiju i dogovor s terapeutom o dužini i obliku te boji. Terapeut je odlučiti o načinu produživanja nokta. Nakon dogovora radi se suha manikura, odnosno oblikuju se nokti, potiskuje se i uređuje okolna kožica te se matira površina nokta. Nokat se čisti od prašine i nanosi se dehidrator – on uklanja površinsku masnoću na noktima radi boljeg prianjanja baznog sloja gela. Lijepe se tipse ili se namještaju šablone radi produljivanja nokta.

Gel baza se polimerizira u led lampici 60 sec. Nanosi se deblji sloj gela kojim se modelira ploča nokta i polimerizira u led lampici 60 sec. Kada je gel polimeriziran rašpanjem se oblikuje ploča nokta. Uklanja se prašina i nanosi se boja i završni sjaj.

Kod završnog sloja se može birati između onog koji daje mat ili sjajan izgled. Završni sloj se čisti s tekućinom za uklanjanje ljepljivog ostatka na površini nokta. Na nokat se nanosi njegujuće ulje ili se radi njega ruku i noktiju s pilingom, maskom i masažom.

Naručite se na tretman